Bilantul busculadei de duminica din centrul Indiei, care a avut loc in timpul unei sarbatori religioase, a crescut la 109 morti si 133 de raniti, a anuntat luni politia.

"Ultimele informatii stranse la fata locului mentioneaza 109 morti si 133 de raniti", a declarat prin telefon pentru AFP Anand Mishra, ofiter al politiei locale.

Accidentul a avut loc in apropierea templului din districtul Daria, in statul Madhya Pradesh. In momentul busculadei, aproximativ 20.000 de persoane se aflau pe un pod peste raul Sindh, a anuntat politia duminica.

Potrivit autoritatilor locale, un zvon privind o posibila prabusire a podului lovit de un tractor a provocat o miscare a multimii. Unii pelerini au murit asfixiati, iar altii inecati, dupa ce au cazut in rau, scrie mediafax.

Hindusii sarbatoresc in prezent Navaratri, in onoarea zeitei Durga, sarbatoare religioasa care atrage milioane de persoane in temple.

Multimea a luat cu asalt inca de dimineata zona pentru a celebra sfarsitul Navaratri si pana la 400.000 de credinciosi erau deja prezenti in jurul templului din Ratangarh, situat la aproximativ 350 de kilometri de Bhopal, capitala statului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.