Numarul de morti a crescut la 68 in urma atacului asupra mall-ului Westgate din capitala Kenyei, Nairobi.

Forte speciale au intrat in centrul comercial din Nairobi duminica seara, intr-o incercare disperata de a pune capat altercatiei cu extremistii musulmani inceputa sambata. Doua elicoptere au survolat in jurul mall-ului, iar la scurt timp s-a auzit o explozie.

"Se va termina in seara aceasta. Fortele noastre vor invinge. Kenyenii se opune agresorilor si vom castiga", a declarat Centrul de Operatiuni de Dezastru Kenyan pe Twitter.

Atacul vine la 30 de ore dupa ce un grup de la 10 pana la 15 extremisti al-Shahab au patruns in mall, aruncand cu grenade si impuscand zeci de civili, printre care si turisti straini, scrie Huffington Post. In jurul orei 23:53 (ora Romaniei), AFP a anuntat pe contul sau de Twitter ca majoritatea ostaticilor au fost salvati si mall-ul a fost securizat de armata kenyana.

Cu putin timp inainte de anunt, CNN a scris ca o parte din atacatori au fost identificati. Trei dintre acestia proveneau din SUA, doi din Somalia si cate unul din Finlanda, Canada, Marea Britanie si Kenya.

Presedintele kenyan Uhuru Kenyatta a anuntat, duminica dupa-amiaza, ca nepotul sau si logodnica acestuia figureaza printre cele 68 de persoane ucise in timpul atacului.

"Vom pedepsi rapid si foarte dureros organizatorii" acestui atac, revendicat de islamistii somalezi Shebab, a declarat Kenyatta, emotionat, in cadrul unui discurs.

"Vor trebui sa plateasca pentru actele lor nedemne si barbare", a adaugat el.

Atacul asupra centrului comercial Westgate s-a soldat cu cel putin 68 de morti. Guvernului kenyan vorbea in jurul pranzului de 175 de raniti, in timp ce Crucea Rosie a anuntat peste 200 de persoane ranite, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.