Cel putin 21 de persoane au murit, iar alte peste 8.000 au fost evacuate din cauza intemperiilor provocate de furtuna tropicala Manuel, venind dinspre Oceanul Pacific, in timp ce de uraganul Ingrid, din Golful Mexic, era asteptat cu infrigurare in statul Tamaulipas.

Ploile torentiale, inundatiile si alunecarile de teren provocate de furtuna Manuel, cea mai sangeroasa de pana in prezent cu 21 de victime, au cauzat moartea a 14 persoane in statul Guerrero (sud) si altor sapte persoane in statele Puebla si Hidalgo (centru), potrivit autoritatilor locale.

Ploi torentiale s-au abatut duminica asupra celei mai mari parti a tarii, din cauza efectelor combinate ale furtunii tropicale Manuel, pe coasta de la Pacific, si uraganului Ingrid, la Golful Mexic, a anuntat Serviciul Meteorologic National (SMN).

Ingrid se afla duminica la 240 de kilometri est de orasul Tampico, in statul Tamaulipas, deplasandu-se cu o viteza de 11 kilometri pe ora, cu rafale de vant care atingeau 150 de kilometri pe ora, urmand sa atinga uscatul in 12 ore, a declarat pentru AFP Pamela Garcia, meteorolog la SMN. In sudul si vestul tarii, autoritatile statelor Guerrero, Michoacan si Colima se aflau in alerta din cauza furtunii tropicale Manuel, care de apropia cu rafale de vant atingand 130 de kilometri pe ora, potrivit SMN.

In statul Guerrero, unde au fost inregistrati cel putin 14 morti si peste 2.000 de sinistrati, ploile torentiale au provocat inundatii extinse, iar aproximativ 21.000 de locuinte au ramas fara curent electric, a anuntat Serviciul local pentru Protectie Civila, scrie MEDIAFAX.

In acest stat, sase persoane au murit intr-un accident rutier, provocat de intemperii, alte sase au murit in urma unor alunecari de teren si prabusirii unor pereti, iar doua au fost luate de viituri.

Aproximativ 500 de persoane au fost evacute de la domiciliu la Acapulco, in statul Guerrero, unde in unele cartiere apa a atins un metru inaltime, luand masini. Aeroportul international a fost izolat, iar drumul spre acesta a fost blocat de o viitura.

Odata cu apropierea uraganului Ingrid de coastele statului Tamaulipas, autoritatile locale au decretat o alerta si au organizat o operatiune de evacuare a persoanellor care locuiesc in zone susceptibile sa fie inundate. Au fost instalate adaposturi, in special la Tampico.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM 2 - 30 octombrie 2023. În ce regiuni se așteaptă...
Prognoza meteo ANM 2 - 30...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.