Ambasadorul sirian la ONU Bashar Jaafari a declarat miercuri ca zeci de militari sirieni au inhalat gaze toxice si a cerut ONU sa ancheteze aceste noi incidente "odioase", relateaza AFP.

Jaafari i-a cerut secretarului general al ONU Ban Ki-moon sa prelungeasca misiunea echipei de experti ONU, care se afla in prezent in Siria pentru a investiga un presupus atac chimic al fortelor siriene comis in apropiere de Damasc pe 21 august.

Potrivit ambasadorului, "zeci" de militari sirieni au fost tratati in spitale dupa incidentele care au avut loc pe 22, 24 si 25 august, la periferia Damascului. El nu a oferit detalii suplimentare.

Jaafari a facut aceste declaratii in momentul in care ambasadorii celor cinci membri permanenti ai Consiliului de Securitate discutau cu usile inchise un proiect de rezolutie britanic care justifica o lovitura militara impotriva regimului sirian.

Ne pregatim de RAZBOI: O interventie militara occidentala in Siria este o problema de zile


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.