Primaria din Berlin a acceptat, miercuri, sa construiasca un nou muzeu, care va expune capodopere din pictura secolului al XX-lea, precum cele realizate de Rene Magritte si Salvador Dali, punand astfel capat unui conflict care dura de mai multi ani.

Autoritatile culturale din Berlin, un oras cu datorii foarte mari, au anuntat ca vor plati 130 de milioane de euro pentru acest muzeu nou, care va fi amplasat in apropiere de Postdamer Platz, in centrul Berlinului.

Opere de Max Ernst, André Breton si Joan Miro, apartinand unui cuplu de colectionari bogati, Ulla si Heiner Pietzsch, evaluate la 150 milioane de euro, vor fi expuse in noul muzeu.

Acest acord ar trebui sa puna capat unei dispute vechi de cativa ani, cauzata de proiectul initial de mutare a uneia dintre cele mai frumoase colectii din lume de tablouri semnate de vechii maestri intr-un alt muzeu, cu scopul de a primi opere moderne, scrie MEDIAFAX.

Capodopere de Rembrandt, Caravaggio si Dürer vor ramane astfel la Gemäldegalerie, unul dintre muzeele principale din Berlin, si nu vor fi deplasate pe Insula Muzeelor, intr-o alta parte a orasului, asa cum propunea un proiect anterior.

Numarul de vizitatori din muzeele berlineze a inregistrat o crestere cu 73% intre 2002 si 2010. Prin comparatie, aceasta crestere a fost de doar 8% pentru totalul muzeelor germane, potrivit unui studiu publicat anul trecut.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.