Fratii Musulmani, confreria din care provine presedintele demis Mohamed Morsi, le-au cerut joi sustinatorilor lor sa protesteze la Cairo, la o zi de la dispersarea sangeroasa a reuniunilor lor de catre fortele de ordine, relateaza AFP.

Acest apel genereaza temeri privind o noua izbucnire a violentelor in aceasta tara care a cunoscut, miercuri, cea mai sangeroasa zi din istoria sa recenta, cu peste 460 de morti, potrivit unui bilant oficial.

Potrivit MEDIAFAX, dispersarea sangeroasa de catre armata si politie a manifestantilor pro-Morsi la Cairo si violentele care s-au propagat in toata tara au provocat, miercuri, moartea a 464 de persoane, dintre care 421 de civili, a anuntat Guvernul egiptean.

Un total de 3.572 de raniti au fost, de asemenea, inregistrati in toata tara, potrivit datelor furnizate de Ministerul Sanatatii. Potrivit acestui bilant, aproximativ 200 de persoane au murit doar in pietele Rabaa al-Adawiya si Nahda din Cairo, care erau ocupate de aproximativ o luna si jumatate de sustinatorii presedintelui islamist Mohamed Morsi, destituit si arestat de armata la 3 iulie.

Citeste si: Guvernul egiptean anunta 464 de morti in violentele de miercuri


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.