Un cuplu de lesbiene aflat in fruntea luptei pentru casatoria intre persoane de acelasi sex in California s-a casatorit vineri seara la San Francisco, la cateva ore dupa ce justitia a reintrodus uniunile gay in acest stat.

Kris Perry si Sandy Stier, unul dintre cuplurile aflate la originea plangerii impotriva "Propunerii 8" ce a interzis casatoria gay in California in 2008, au fost primele care s-au casatorit dupa anularea suspendarii.

"Va declar sotii pentru intreaga viata", a declarat secretarul californian al Justitiei Kamala Harris, care a condus ceremonia. "Sunt onorata sa ma aflu in fata voastra astazi, la casatoria voastra", a adaugat ea.

Una purtand rochie, cealalta un costum gri deschis, cele doua si-au pus inelul pe deget pe scarile imense ale Primariei din San Francisco, in mijlocul catorva apropiati si a numerosi jurnalisti, scrie MEDIAFAX.

"Ne-am indragostit in urma cu 14 ani si stim ca relatia, familia si dragostea noastra vor dura si ca vor creste prin institutia casatoriei", a declarat Sandy Stier dupa ceremonie.

Celalalt cuplu aflat la originea luptei judiciare impotriva "Propunerii 8", Paul Katami si Jeff Zarrillo, urma sa se casatoreasca la Primaria din Los Angeles.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.