Retragerea anuntata de rebeli din cadrul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) din Turcia catre nordul Irakului a inceput, a declarat miercuri liderul principalului partid pro-kurd din Turcia.

"Noi stim ca miscarea (de repliere) a combatantilor a inceput", a subliniat Selahattin Demirtas, un copresedinte al Partidului pentru Pace si Democratie (BDP), fara sa fie in masura sa spuna daca retragerea a inceput miercuri sau mai devreme si fara sa ofere detalii cu privire la detaliile acestei actiuni.

Demirtas a subliniat insa ca "militantii urmeaza, fara indoiala, sa profite de noapte pentru a se replia" catre tabere din Kurdistanul irakian, scrie MEDIAFAX.

Aripa armata a miscarii, HPG, a confirmat marti ca retragerea sa catre baze va incepe miercuri, asa cum s-a anuntat in cadrul unui proces de pace in curs cu Ankara, avertizand totodata impotriva oricarei "provocari" ce ar putea sa provoace un esec al operatiunii.

Demirtas, un deputat kurd influent, si-a exprimat, de asemenea, ingrijorarea cu privire la posibila interventie a unor "forte obscure"

"Nu ne asteptamla un atac din partea armatei, ci a unor forte obscure, militanti paramilitari - care nu se afla sub controlul fortelor guvernamentale - putand incerca sa saboteze operatiunea", a apreciat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.