Catastrofa din 26 aprilie 1986 a distrus milioane de vieti, iar din cauza cumplitelor radiatii in zona inca se nasc copii cu grave malformatii.

Pe 26 aprilie aunt comemorate victimele unuia dintre cele mai tragice evenimente din istoria omenirii. Explozia la reactorul 4 al centralei nucleare de la Cernobil apus in alerta, pe langa autoritatile sovietice de la acea vreme, intreaga Europa.

Zona a fost evacuata pe o raza de 30 km iar unii dintre cei care s-au luptat cu incendiul de la reactor au murit la putin timp dupa ce au fost expusi unui nivel de radiatii de 13.000 de pri peste cel normal.

Potrivit specialistilor, explozia de la Cernobil a generat radiatii cat pentru 500 de bombe nucleare de marimea celor de la Hiroshima si Nagasaki. Statisticile arata ca peste 60.000 de oameni au murit ca urmare a radiatiilor, iar mai mult de doua milioane au avut si inca mai au de suferit, scrie realitatea.net.

Urmarile la scara larga ale dezastrului nu au fost observate pe moment, insa mutatiile genetice si explozia diverselor forme de cancer au dovedit ca efectele radiatiilor inca se fac simtite. Copiii care s-au nascut intre 1986-1994 au avut o dezvoltare fizica intarziata si valori mai scazute ale coeficientului de inteligenta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.