Serghei Filin, directorul artistic al Teatrului Balsoi din Moscova, agresat cu acid in urma cu trei luni, si-a pierdut vederea, a anuntat avocata acestuia, Tatiana Stukalova, intr-un interviu aparut joi in cotidianul Izvestia, informeaza AFP.

"Exista documente care atesta ca, pana in prezent, Serghei nu vede nici cu ochiul drept, nici cu ochiul stang", a declarat Tatiana Stukalova in acest interviu publicat pe site-ul cotidianului Izvestia.

"Potrivit acestor documente, diagnosticul este trist", a adaugat ea, fara sa ofere alte detalii, transmite MEDIAFAX.

Avocata a facut aceasta declaratie pentru a raspunde unor afirmatii facute la Moscova si care puneau sub semnul intrebarii gravitatea ranilor suferite de Serghei Filin.

Avocatul balerinului Pavel Dmitrichenko, care a fost arestat si acuzat ca ar fi comandant acel atac, afirmase in aceasta saptamana ca Serghei Filin nu si-a pierdut vederea.

La randul sau, balerinul vedeta Nikolay Tsiskaridze, ale carui relatii cu conducerea Teatrului Balsoi erau foarte proaste si care era considerat rivalul lui Serghei Filin, asa cum au relevat evenimentele, a pus si el sub semnul intrebarii, in mai multe interviuri, gravitatea arsurilor suferite de Filin si chiar faptul ca acesta ar fi fost atacat cu acid.

Directorul artistic al Teatrului Balsoi a fost agresat de un barbat care l-a stropit cu acid, pe 17 ianuarie, la parterul imobilului in care locuieste.

Serghei Filin a suferit arsuri de gradul al treilea in zona fetei si a ochilor si a suportat deja o grefa de piele si mai multe interventii chirurgicale la nivelul ochilor, in Rusia. Artistul se afla in prezent in Germania pentru a-si continua tratamentul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.