O emotionanta fotografie cu ochelarii stropiti cu sange pe care John Lennon ii purta in ziua in care a fost asasinat, a fost postata pe Twitter de Yoko Ono, care militeaza pentru o reglementare mai stricta a regimului armelor de foc.

"Moartea unei persoane iubite este o incercare teribila. Dupa 33 de ani, ne este dor de el si acum, mie si fiului meu Sean", a declarat Yoko Ono in mesajul care insoteste acea fotografie, postata miercuri pe contul ei de Twitter, urmarit de 3,7 milioane de persoane.

Miercuri s-au implinit 44 de ani de la casatoria cuplului John Lennon - Yoko Ono.

In textul care insoteste fotografia, ce prezinta ochelarii muzicianului britanic si orasul New York in fundal, se afirma: "Peste 1.057.000 de persoane au fost ucise cu arme de foc in Statele Unite de cand John Lennon a fost impuscat mortal pe 8 decembrie 1980 la New York".

Intr-un alt mesaj, Yoko Ono a scris: "Sutem pe cale sa transformam aceasta tara frumoasa intr-o zona de razboi".

Fotografia este extrasa din albumul fotografic "Season of Glass" lansat de Yoko Ono in 1981, scrie MEDIAFAX.

O dezbatere aprinsa asupra regimului de detinere a armelor de foc are loc in aceasta perioada in Statele Unite, declansata dupa recentul masacru comis la scoala generala din Sandy Hook, in cursul caruia au fost ucise 26 de persoane, dintre care 20 erau copii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.