Artileria turca a ripostat vineri dupa ce un obuz de mortier lansat din Siria a cazut pe teritoriul turc, fara sa faca victime sau pagube, a anuntat agentia de presa Anatolia.

Este necunoscut faptul daca obuzul a fost tras de catre rebeli sau armata siriana. Proiectilul a cazut intr-o zona impadurita din localitatea Yayladag (provincia Hatay, sud-est), situata la frontiera turco-siriana, precizeaza agentia.

Fortele turce au ripostat imediat, adauga agentia.

Dupa ce cinci civili turci au murit, in octombrie, ucisi de un obuz lansat de pe teritoriul sirian, Turcia riposteaza in mod sistematic la orice proiectil care cade pe teritoriul sau, scrie mediafax.

Luni, 14 persoane au fost ucise intr-un atentat cu masina-capcana la un post de frontiera intre Turcia si Siria.

Turcia, care ii sprijina pe rebelii sirieni impotriva Damascului, a intrerupt relatiile cu regimul presedintelui Bashar al-Assad, caruia ii cere sa plece de la putere, si gazduieste pe teritoriul sau aproape 200.000 de refugiati sirieni.

Statele Unite, Germania si Olanda au mobilizat luna trecuta pe teritoriul turc, in cadrul unei misiuni NATO, rachete sol-aer de tip Patriot destinate sa protejeze Turcia de un eventual atac sirian.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.