Conclavul cardinalilor care vor alege noul Papa ar trebui "sa inceapa cel mai devreme pe 15 martie", a declarat, miercuri, purtatorul de cuvant al Vaticanului.

"Conclavul nu poate sa inceapa inainte de 15 martie, putem doar sa presupunem ca el va incepe intre 15, 16, 17, 18 sau 19 (martie)", a afirmat parintele Federico Lombardi cu referire la Constitutia apostolica, potrivit careia, pentru convocarea Conclavului, trebuie sa treaca 15-20 de zile de la momentul decesului sau demisiei Papei.

Totusi, potrivit parintelui Lombardi, "stabilirea datei exacte tine de competenta cardinalilor, care se vor reuni in congregatii" la Vatican la o zi dupa demisia Papei, scrie MEDIAFAX.

Papa Benedict al XVI-lea si-a anuntat, luni, demisia incepand cu 28 februarie, o premiera in istoria moderna a Bisericii, invocand "varsta avansata", intr-un discurs rostit in latina intr-un consistoriu la Vatican.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.