Potrivit unui comunicat remis 9am, peste 150 de galerii, spatii alternative, huburi creative si ateliere de creatie se deschid, timp de o noapte, pentru a oferi publicului un program divers si dinamic.

”Dupa zece ani, in primul rand vreau sa multumesc tuturor celor care au fost alaturi de Noaptea Alba a Galeriilor. Este un eveniment pe care l-am construit impreuna - artisti, curatori, manageri culturali, parteneri, public. Si s-a dezvoltat frumos, iar in acest an se extinde la nivel national, pe 30 septembrie, in zece orase.

Astfel, ne dorim sa cream o platforma de comunicare si colaborare intre centre culturale din tara prin intermediul careia sa putem atrage atentia asupra importantei sustinerii culturii contemporane din Romania. Prezenta invitatilor straini la editia din acest an este o oportunitate in plus de a crea noi legaturi intre scena artistica locala si cea internationala.

NAG nu este, deci, doar o noapte alba. NAG doreste sa formeze harta culturii contemporane din orasele in care are loc si care speram sa cuprinda si alte centre culturale in viitor”, declara Suzana Dan, initiatoarea proiectului Noaptea Alba a Galeriilor