Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Constanta, subinspector Radu Croitoru a declarat ca a izbucnit un conflict intre un grup de romani si unul de chinezi, la intersectia strazilor Caraiman si Soseaua Mangaliei, motivul scandalului nefiind, deocamdata, stabilit de catre politisti.

In urma scandalului, doi cetateni chinezi au ajuns la Spitalul Judetean de Urgenta Constanta avand plagi injunghiate in zona toraco-abdominala si toracica si au fost internati sub supraveghere medicala, dar starea lor este stabila.

Dupa aproape o ora de la producerea scandalului, la spital au ajuns si Sali Faredin, in varsta de 38 de ani si Ecrem Memet, de 28 de ani, din Constanta, ambii de etnie roma. Cel de-al doilea avea o plaga toraco-abdominala dreapta provocata prin impuscare. El a fost supus unei interventii chirurgicale, iar medicii i-au extras o bila de cauciuc.

Din primele cercetari, politistii au stabilit ca unul dintre cetatenii chinezi a folosit, pentru a se apara, o arma cu bile de cauciuc, pe care o detine legal, dar urmeaza sa se stabileasca daca a fost folosita in mod legal. In timpul conflictului au fost trase cinci focuri de arma.

Politistii incearca sa stabileasca motivul scandalului. Unul dintre cetatenii chinezi nu a putut fi audiat intrucit nu cunoaste limba romana si nici o limba de circulatie internationala. Cercetarile sunt continuate de ofiterii Politiei Municipiului Constanta si ai Inspectoratului Judetean de Politie Constanta.