"Un turist din Cluj a pierdut traseul si, in loc sa ajunga la Cabana Omu pe Valea Cerbului, s-a trezit in Dambovita, la Hotelul Pestera", a precizat seful Echipei Salvamont Busteni, Gheorghe Haiduc. El a spus ca salvamontistii au intervenit si pentru recuperarea a doi tineri ajunsi la Caraiman epuizati din punct de vedere fizic.

Toti trei au fost, insa, coborati din munte in siguranta. Haiduc le recomanda turistilor care merg in Bucegi sa se intereseze din timp de starea vremii, sa fie echipati corespunzator, sa ii anunte pe salvamontisti asupra traseului pe care il aleg si sa mearga in grup, facand galagie, deoarece ursul poate fi oriunde.

"Sunt foarte multi ursi in acest moment in Bucegi, numai in zona Busteni existand doua ursoaice cu pui, care au coborat in oras destul de des. De altfel, ursoaica ce a omorat toamna trecuta o americanca pe Jepi are acum doi pui si traverseaza in fiecare zi Valea Caraimanului, de la Cabana Caraiman pana pe Valea Spumoasa", sustine seful Echipei Salvamont Busteni.