Social 10 Iunie 2008 02:06
Cel mai important proiect prezentat este Transcentral Urban Bucuresti, care propune crearea unui traseu pietonal in centru. Arhitectii au prezentat si o solutie pentru reconversia monumentului Moara lui Asan, care acum se afla in paragina
Ce ar trebui sa facem pentru a avea un oras mai prietenos? Ce investitii sunt necesare pentru ca Bucurestiul sa devina o capitala europeana? Ce calitate au arhitectii care construiesc orasul pentru noi? Raspunsul la toate aceste intrebari il puteti afla pana pe 18 iunie la Anuala de arhitectura care se desfasoara la Sala Dalles.

TUB-ul pentru pietoni
Unul dintre cele mai importante proiecte prezentate este Transcentral Urban Bucuresti, care propune realizarea unui traseu pietonal pe parcursul caruia sa se desfasoare mari evenimente culturale. Acest traseu incepe de la Parcul Izvor, presupune construirea unui pasaj pietonal peste Dambovita, trece pe strada Brezoianu si ajunge la Piata Revolutiei. De asemenea, presupune reconfigurarea Bulevardului Magheru, intre Piata Romana si Piata George Enescu, a Pietei 11 Iunie, a strazii Biserica Enei si a strazii Academiei. Toate aceste spatii vor fi reamenajate si redate publicului pentru promenada si desfasurarea unor evenimente culturale. Un alt proiect prezentat la Anuala este reconfigurarea Pietei Universitatii. Ca si in cazul TUB-ului, acest spatiu va fi redat pietonilor. Masinile vor fi mutate in subteran, iar in suprateran vor fi amplasate bancute si cafenele.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.