Neincheierea politei atrage amenzi de minimum 100 de lei

Romanii care se pregateau financiar pentru asigurarea obligatorie a locuintei, incepand cu 1 ianuarie 2007, trebuie sa mai astepte sase luni. Legea va intra in vigoare cel mai devreme in luna martie, iar obligativitatea va fi instituita abia de la 1 iulie.

Zeci de persoane au luat cu asalt, imediat dupa Revelion, birourile companiilor de asigurari, dorind sa afle cum isi pot proteja locuinta, asa cum auzisera ca vor fi obligati, de la 1 ianuarie 2007. Din pacate pentru cei care nu vor sa incheie o polita de acest gen decat daca sunt siliti prin lege, actul normativ se afla in continuare la stadiul de proiect si nu va mai fi promulgat de Guvern ca ordonanta de urgenta, asa cum s-a anuntat initial. "Legea se afla inca in circuitul de avizare al ministerelor implicate si la inceputul lunii viitoare o vom trimite spre dezbatere in Parlament. Am vorbit deja cu membrii comisiilor parlamentare si nu cred ca vom intampina probleme deosebite in privinta aprobarii legii.

In mod cert, asigurarea va deveni obligatorie de la 1 iulie", ne-a precizat Radu Mircea Popescu, consilierul mi-nistrului administratiei si internelor.

Potrivit proiectului de lege, locuintele vor trebui asigurate impotriva riscurilor de cutremur, inundatii si alunecari de teren. Proprietarii locuintelor de chirpici, piatra naturala sau lemn vor plati 10 euro pentru o astfel de polita si vor primi o suma maxima de 10.000 de euro drept despagubire. Politele pentru locuintele din caramida arsa si apartamentele de bloc vor costa 20 de euro, despagubirea maxima fiind in acest caz de 20.000 de euro.

Cei care nu-si vor asigura locuintele prin achizitionarea unei polite de acest fel risca amenzi de minimum 100 de lei noi.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.