Pacientii vatamati nu au obtinut niciodata vreo despagubire
Medicii sustin ca asigurarile de malpraxis sunt o mare marsavie, pentru ca firmele de asigurari n-au despagubit niciodata vreun pacient vatamat. In contractele concepute de firmele respective exista atat de multe excluderi, incat personalul medical asigurat ramane descoperit. In plus, obtinerea de catre pacient sau rudele acestuia a unei hotarari judecatoresti definitive care sa certifice malpraxisul este aproape imposibila.

Medicii sustin ca firmele de asigurari care incaseaza de ani buni bani de la doctori, asistente si farmacisti, nu au platit niciodata despagubiri partilor vatamate. "In sistemul asigurarilor de malpraxis, singurii castigatori sunt cei de la firmele de asigurari, iar medicii, asistentii, farmacistii si pacientii sunt perdantii. Firmele de asigurari platesc numai dupa o hotarare judecatoreasca definitiva in care sa se certifice malpraxisul, lucru care nu s-a intamplat pana acum. Nicio firma de asigurari nu a platit vreun leu nimanui, desi s-au incasat pana acum, din primele de asigurare, circa opt milioane de euro. Potrivit legii, societatile de asigurari ar trebui sa asigure toate manevrele care se efectueaza intr-un spital, dar in contractul pe care suntem nevoiti sa-l semnam nu se asigura mai nimic. Asigurarile de malpraxis sunt o mare marsavie, o mare porcarie. Firmele parca s-au inteles si toate contractele seamana intre ele. Anul trecut am facut si noi un model de contract, dar societatile de asigurari nu l-au acceptat. Suntem decisi sa nu ne mai asiguram daca isi bat joc de noi. Niciun transplant si niciun avort nu se asigura. Mai mult, in contractele concepute de firmele de asigurari suntem obligati sa anuntam societatea in trei zile de la interventia medicala, desi plangerea pacientilor sau a rudelor acestora poate veni dupa mult mai mult timp", ne-a declarat dr. Monica Pop, director al Spitalului de Oftalmologie.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.