Gheata este viata lor. Acolo sus, pe peretii alunecosi si reci, se simt cel mai bine.

Niste "oameni-paianjeni", pasionati de escalade. Cei mai buni alpinisti din lume s-au intalnit in weekend la Busteni pentru a lua parte la cea de-a patra etapa a Cupei Mondiale de escalada pe gheata. 35 de sportivi, atat fete cat si baieti din 10 tari diferite, s-au intrecut in maiestrie si forta in incercarea lor de a cuceri primul loc al campionatului.

La baza partiei Kalinderu din localitatea Busteni a fost construita o structura artificiala, inalta cam cat un bloc de opt etaje, acoperita complet cu un strat gros de gheata. Pe aceasta structura au fost delimitate mai multe trasee de parcus, fiecare avand diferite grade de dificultate. Rand pe rand, toti cei 35 de sportivi, printre care si 10 alpinisti romani, au incercat sa parcurga traseele extrem de dificile construite special pentru aceasta etapa a campionatului. Concursul a avut 2 probe, una de dificultate si una de viteza si s-a desfasurat pe parcursul a trei zile.

Unul din cei mai buni sportivi prezenti la Busteni este campioana mondiala de anul trecut si castigatoarea tuturor etapelor de anul acesta, inclusiv cea de la Busteni. Ines Papert are 25 de ani, este din Germania si face alpinism de la varsta de 16 ani. Obisnuia sa faca excursii pe munte inca din copilarie si nu rata nici o ocazie sa se catere pe fiecare deal sau munte pe care avea ocazia. A inceput sa faca alpinism pe stanca si s-a antrenat alaturi de cei mai buni alpinisti din Germania.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.