UDMR doreste conservarea rezultatelor din 2008. Neagu Djuvara va primi titlul de Doctor Honoris Causa. 35 de angajati CFR Calatori, cercetati in libertate.

International

Fostul liderul comunist Bo Xilai a fost exclus din randurile Adunarii nationale populare (ANP) controlata de Partidul Comunist (PCC) ceea ce inseamna incetarea imunitatii sale parlamentare.

Nivelul ridicat de radioactivitate prezentat de pesti pescuiti in largul coastelor pe care se afla centrala avariata de la Fukushima ar putea sa indice ca aceasta este afectata in continuare de scurgeri, dupa 19 luni de la catastrofa nucleara, releva studiul unui expert american.

Business

Yahoo a facut prima achizitie sub conducerea noului director general al grupului, Marissa Mayer, prin preluarea companiei Stamped, unde printre finantatori se afla o serie de clebritati, inclusiv Justin Bieber, potrivit CNN.

Ioan Cuzman se retrage de la conducerea SIF Banat Crisana​ de la 1 decembrie 2012, locul lui fiind luat de Dragos Bilteanu, potrivit unui anunt remis vineri Bursei de Valori Bucuresti. El isi anuntase inca de joi seara intentia de a renunta la functie, fara sa ofere detalii legate de motivele care l-au determinat sa faca acest gest. Cuzman a condus SIF Banat Crisana in ultimii 17 ani.

Politica

Vicepresedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, a declarat, vineri, la depunerea candidaturilor UDMR pentru alegerile parlamentare din Mures, ca obiectivul minim al Uniunii este conservarea rezultatelor din 2008, respectiv trei deputati si doi senatori, dar "lupta va fi crancena".

Social

Istoricul Neagu Djuvara va primi, marti, titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii Bucuresti, in cadrul unei ceremonii care se va desfasura incepand cu ora 10.00, in Sala Stoicescu a Palatului Facultatii de Drept.

Primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, a anuntat vineri inceperea lucrarilor de reabilitare a falezei din zona Cazinoului si a prezentat mai multe proiecte realizate de municipalitate, care au in vedere reabilitarea zonei Peninsulare si care vor incepe in urmatoarea perioada.

Un numar de 35 de angajati CFR Calatori vor fi cercetati in libertate, avand interdictia de a parasi tara, dupa ce magistratii Tribunalului Brasov au respins, vineri dupa-amiaza, propunerea procurorilor de arestare preventiva.

Citeste si:
Chitaristul Maxim Belciug cântă la Vaslui, Călărași și Giurgiu
Chitaristul Maxim Belciug...

Fostul sef al ANAF Sorin Blejnar ramane cu interdictia de a parasi tara, dupa ce instanta suprema a admis, vineri, contestatia procurorilor la decizia Curtii de Apel Bucuresti, care dispusese ridicarea masurii preventive.

Doua femei au murit si doi barbati au fost raniti, vineri dupa-amiaza, in urma unui accident care a avut loc pe Autostrada Bucuresti- Pitesti, in judetul Giurgiu, dupa ce masina in care se aflau a parasit carosabilul si s-a izbit de un copac.

Lifestar

Brian May, chitaristul trupei Queen, a iesit invingator in "batalia" pe care a dus-o cu Guvernul britanic, reusind sa stopeze o campanie de exterminare a bursucilor din aceasta tara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.