Directorul CFR Calatori, Stefan Roseanu, a declarat ca este vorba despre o ancheta a procurorilor si politistilor privind activitatea din zona sefilor si controlorilor de tren.

UPDATE

18 angajati ai CFR Calatori au fost retinuti in urma anchetei de joi dimineata

Purtatorul de cuvant al Parchetului Tribunalului Brasov, procuror Alina Popescu, a redat traseul pe care il aveau banii de la calatori.

"Conductorii de tren luau bani de la calatorii care circulau fara bilet. Le cereau bani pentru a nu le intocmi acte premergatoare contaventiei la regimul circulatiei pe calea ferata, asa cum prevede legea. Ulterior, pentru a-si putea desfasura in continuare acest gen de activitate dadeau o parte din banii primiti mai departe catre superiori, iar la randul lor acestia ii dadeau mai departe mai sus, pana la nivelul revizorilor", a spus Popescu.

Prejudiciul estimat in perioada vizata de ancheta, respectiv un an si jumatate, este de aproximativ 200 de milioane de lei.

"Acest prejudiciu poate sa exprime contravaloarea tuturor tichetelor de transport care ar fi trebuit sa fie incasate de conductorii de tren si nu au fost, raportat la perioada de un an si jumatate de cand au fost facute cercetarile", a precizat procurorul.



In ancheta privind fapte de coruptie sunt vizate aproximativ 200 de persoane, printre care controlori si sefi de tren, a declarat, joi, directorul CFR Calatori, Stefan Roseanu, el precizand ca aproximativ 30% dintre calatori circula fara bilet, iar pierderile sunt de 100-150 milioane de lei anual.

Stefan Roseanu a spus ca ancheta Parchetului vizeaza suspiciuni in cazul calatoriilor fara bilet, fiind desfasurata la nivel national in cazul structurilor CFR Calatori. El a precizat ca, in aceasta ancheta, din Palatul CFR nu sunt ridicati pentru a fi dusi la audieri angajati de la Ministerul Transporturilor, ci de la CFR Calatori, care are sediul in aceeasi cladire.

Stefan Roseanu a adaugat ca, potrivit estimarilor, aproximativ 30% din calatoriile la nivel national sunt fara bilet anual, iar compania pierde in acest fel 100-150 de milioane de lei anual din neincasarea biletelor la casa.

Citeste si:
DN1: Circulația va fi restricționată, timp de o lună, între Predeal...
DN1: Circulația va fi...

"Mersul cu trenul fara bilet este un fenomen antic si de demult. O stim si de pe vremea lui Ceausescu, si din schitele lui Caragiale", a mai spus Roseanu.

Intrebat ce sanctiuni vor fi luate in cazul in care angajatii ar fi gasiti vinovati, Roseanu a spus ca vor fi aplicate prevederile Contractului colectiv de munca, legislatia muncii si dispozitiile interne ale CFR Calatori.

"Nu vor fi trecute cu vederea eventualele faptele dovedite si se va merge pana la desfacerea contractului colectiv de munca", a precizat Roseanu. scrie MEDIAFAX.



Cel putin zece angajati au fost scosi de anchetatori din sediul Ministerului Transporturilor si urcati in masini pentru a fi dusi la audieri la Parchetul Tribunalului Brasov.

Surse judiciare afirma ca printre angajatii ridicati de la Ministerul Transporturilor sunt si directori, precum si persoane care faceau supracontrol in trenuri.
Citeste si:
Sindicaliștii de la Metrorex protestează la sediul Ministerului...
Sindicaliștii de la Metrorex...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.