Ciocolata era considerata in antichitate hrana zeilor sau bautura zeilor (pentru ca initial ciocolata era preparata in stare lichida), fiind utilizata in multe ceremonii, iar arborele de cacao era considerat sacru.

Astazi ciocolata este in continuare apreciata nu doar pentru gustul sau tot mai diversificat prin sortimentele delicioase, ci si pentru beneficiile pe care le aduce sanatatii, potrivit Healthy.ro.

Cea mai rapida hrana pentru creier

Daca se intampla uneori sa simtiti o foame imperioasa (de exemplu in hipoglicemie) ori treceti printr-o perioada de suprasolicitare psihica, atunci cateva „patratele” de ciocolata neagra va pot fi de mare ajutor.

Ciocolata neagra este un puternic antioxidant

Desi nu contine cel mai puternic antioxidant din lume – resveratrolul – totusi ciocolata neagra are un continut ridicat de antioxidanti.

Datorita acestor proprietati antioxidante ciocolata neagra este indicata de nutritionisti si chiar de catre cardiologi pentru reducerea stresului oxidativ.

Citeste intregul articol pe Healthy.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.