Ministrul Muncii a declarat ca bugetul asigurarilor de somaj ar putea face fata tuturor elevilor de liceu picati la bacalaureat care s-ar inscrie ca someri.

Pe de alta parte, Mariana Campeanu nu se asteapta la un nivel foarte mare de inscrieri, bazandu-se pe experienta anului trecut. Peste 56 la suta dintre candidati nu au luat bacalaureatul, potrivit rezultatelor inregistrate inaintea contestatiilor.

Rezultate Bacalaureat 2012: Un nou an cu promovare dezastruoasa

Ministrul Muncii a precizat ca anul trecut aproximativ 100.000 de absolventi s-au inregistrat ca someri, insa astfel de solicitari au crescut in lunile septembrie, octombrie.

"Acesti copii nu inseamna ca maine vin sa se inscrie la somaj. Ei vor face si alte cursuri, se pot pregati pentru sesiunea a doua de bacalaureat sau se pot angaja, pentru ca tinerii sunt foarte cautati pentru munci sezoniere. Niciodata dupa bacalaureat nu a fost o avalansa de inscrieri", a spus ministrul Muncii, citata de MEDIAFAX.

Mariana Campeanu a adaugat ca, in 2011, inscrierile absolventilor pentru somaj au inceput in perioada septembrie-octombrie. Demnitarul a precizat ca indemnizatia de somaj pentru tinerii absolventi este 250 de lei si se poate acorda timp de sase luni.

"Pana in acest moment, bugetul face fata, mai ales ca, datorita muncii sezoniere, somajul este in descrestere", a adaugat ministrul Muncii.

Citeste si: Cum vrea ministrul Educatiei sa-i ajute pe cei care nu au promovat bacalaureatul?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.