Social 9 Iulie 2012 23:06
Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, dupa afisarea rezultatelor finale ale examenului de bacalaureat, ca institutia pe care o conduce are in plan ajutarea elevilor care nu au promovat.

Andronescu a explicat ca subiectele nu vor fi mai usoare sau camerele video vor fi eliminate, ci ministerul va organiza cursuri speciale de pregatire pentru elevii care nu au promovat bacalaureatul in 2012.

“Ideea este sa incercam sa adunam cati mai multi dintre elevii care nu au luat bacalaureatul si sa incercam sa le oferim pregatirea necesara, atat cat s emai poate, pentru a avea rezultate bune in sesiunea de toamna a bacalaureatului”, a spus Ecaterina Andronescu.

Unele licee s-ar putea inchide

De asemenea, ministrul a afirmat ca, dupa rezolvarea contestatiilor, va face o analiza la nivelul Ministerului, inspectoratelor scolare judetene si la nivel de licee pentru a evidentia problemele care au dus la aceste rezultate ale bacalaureatului.

La intrebarea ziarului gandul daca, dupa publicarea pe edu.ro a ultimelor rezultate la BAC 2012, nu exclude masuri care pot merge chiar si pana la desfiintarea unor licee in care, de exemplu, niciun elev nu a reusit sa promoveze examenul de bacalaureat, ministrul a raspuns: "Nu exclud desfiintarea unor licee. Vom face o analiza ca sa vedem daca nu cumva sunt tot cele de anul trecut, ceea ce mi s-ar parea inadminisibil. Daca nu ai avut atat de putin respect incat sa faci ceva un an de zile pentru remedierea situatiei, inseamna ca tu liceu nu mai ai calitatea morala sa functionezi. Asadar, nu exclud o astfel de masura drastica, dar nici nu vreau sa trag concluzii pripite inainte de a face o analiza serioasa pe trei paliere: la nivel national, judetean si la nivelul scolilor. Ceea ce va pot spune inca de acum e ca aceasta analiza si concluziile ei se vor transforma intr-un set de masuri care vor fi incluse in Regulamentul de functionare".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.