Peste un sfert dintre copiii din Romania traiesc intr-o familie aflata sub pragul national al saraciei, aproximativ cati se afla in aceasta situatie si in Statele Unite (23,1%), se arata intr-un raport UNICEF asupra amplorii saraciei copiilor.

UNICEF dezvaluie, intr-un raport cutremurator, amploarea saraciei copiilor, aratand ca in tarile "bogate" din Europa traiesc aproximativ 13 milioane de copii saraci, iar cele "avansate economic" numara aproximativ 30 de milioane de copii saraci din totalul de 200 de milioane la nivel mondial, relateaza MEDIAFAX.

Saracia, o notiune subiectiva, este inerenta fiecarei societati, raportul masurand saracia relativa fiecarei tari. Mai mult de unul din patru copii din Romania traieste intr-o familie aflata sub pragul national al saraciei, cam tot cati se afla in aceasta situatie in Statele Unite (23,1%), potrivit raportului.

La polul opus, Islanda are doar 4,7% copii saraci. In Franta, acest nivel atinge 8,8%, adica aproximativ 1,3 milioane de copii, dintre care jumatate traiesc in conditii nepotrivite de locuit, iar aproximativ 20.000 nu au domiciliu stabil.

Agentia ONU masoara, de asemenea, privarile suferite de catre copii, in baza a 14 criterii de evaluare, intre care trei mese pe zi, fructe si legume proaspete, manuale potrivite, un loc linistit pentru efectuarea temelor si o conexiune rapida la Internet.

De ce abandoneaza copiii de la tara scoala?

Dintre tarile cele mai bogate, Franta si Italia sunt singurele care depasesc pragul de 10% in privinta copiilor afectati de privatiuni. Democratiile scandinave si nordice le asigura copiilor lor cele mai bune conditii (3% sufera de privari), la polul opus situandu-se Romania (70%) si Bulgaria (50%).

Citeste si
Ce isi doresc copiii saraci din Romania?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.