In Romania anului 2011, accesul la educatie ramane o problema majora. Astfel, 25% dintre copiii din mediul rural nu merg la gimnaziu si doar 45,2% dintre elevii din mediul rural participa la invatamantul liceal. Ce isi doresc acesti copii?

Pentru a atrage fonduri care vor facilita integrarea sociala, accesul la educatie si la sistemul de sanatate, World Vision Romania desfasoara pana pe 15 mai 2011 campania 2% “Nu-i lasa sa ajunga in strada”. In cadrul campaniei, vor fi derulate proiecte de sanatate si protectie a copilului in judetele Dolj, Valcea, Constanta, Cluj si Bucuresti, sector 5. Astfel, 523 de copii cu dizabilitati vor beneficia de interventie directa pentru recuperare fizica si psihica, dar si de consiliere psihologica si socio-profesionala, iar180 de tineri proveniti din institutii vor primi sprijin pentru a se integra pe piata muncii.

  • Ce isi doresc copiii defavorizati?

“Imi doresc foarte mult sa am rezultate scolare foarte bune si sa reusesc la facultate, pentru ca tatal meu, de acolo din cer, sa fie mandru de mine.” a declarat Ana, eleva in clasa X, beneficiar al proiectului “Burse scolare, sanse egale pentru copiii din Valcea”
.

“Imi doresc ca bunica mea sa traiasca mult si sa fie sanatoasa ca sa poata avea grija de noi si sa ne ajute sa mergem la scoala.”a declarat Alin, 13 ani, clasa a VIII-a.

“Eu nu am decat o pereche de adidasi rupti cu care merg la scoala. Imi ingheata tot timpul picioarele si de cand a nins ma ud pentru ca trebuie sa merg cam doi kilometrii pe jos pana la scoala. Imi doresc sa am macar o pereche de cizme si o haina groasa de iarna, ca sa pot merge la scoala”, a declarat Gabriel, 12 ani, clasa aVI-a.

“Visul meu este sa reusesc la Academia de Politie, ca sa-mi pot intretine familia pe viitor. Daca o sa reusesc, mama o sa fie mandra de mine si o sa-mi zambesca din cer”, a declarat Ana, 17 ani, beneficiara a proiectului „Vreau in clasa a IX”.

“Dorinta mea cea mai mare este sa ma pot opera la Targu Mures de inima. Imi doresc sa nu mai fiu bolnav si sa ma pot juca si eu ca alti copii fara sa obosesc, a spus David, 10 ani, clasa a IV-a
.

Citeste si:
Cum ne dau copiii lecții de viață?
Cum ne dau copiii lecții de...

“Eu mi-as dori ca in viitor sa devin medic chirurg, dar mai intai sa termin scoala generala si liceul, iar apoi la facultate”. Raien 13 ani, clasa a VII-a.

"Imi place foarte mult sa comunic sa aflu lucruri noi si interesante, de aceea imi doresc sa devin un bun redactor.”Ionela, 13 ani, clasa VII-a
.

  • Cum poti ajuta ?

Si in 2011,
formularul 230 si formularul 200 sunt disponibile pe site-ul doilasuta.worldvision.ro. Acestea trebuie completate cu datele personale si datele Fundatiei World Vision, semnate si depuse sau trimise prin posta catre administratia financiara, pana la data de 15 mai 2011. Totodata, pot fi depuse la cea mai apropiata unitate a Bancii Transilvania, in urne special amplasate. Nu este necesara trecerea sumei, aceasta urmand a fi calculata si completata de catre administratia financiara.
Citeste si:
Anca Serea, declarații despre felul în care a ales să își educe...
Anca Serea, declarații despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.