Primaria Municipiului Bucurestui (PMB) a inaugurat luni, in una dintre cladirile fostului spital Caritas, un camin pentru batrani cu 80 de locuri si un loc pentru educarea copiilor de pana in trei ani.

Un loc in Centrul pentru persoane varstnice "Nicolae Cajal" costa 1.411 lei pe luna, suma stabilita de Ministerul Muncii, iar primul locatar este Maria Dragomir, in varsta de 103 ani. "Este curatenie, am mancare buna. Este bine. Dar nu cred ca pot sta prea mult. Pentru ca am acasa multe treburi de rezolvat", a spus batrana, cazata la camin deoarece nepotii ei, ajunsi, de asemenea, la varste inaintate, nu mai pot avea grija de ea.

Caminul primeste doar persoane fara handicap care se pot deplasa singure.

Unitatea a fost deschisa in baza unui contract incheiat cu Ministerul Muncii, prin care acesta se angajeaza sa acopere toate costurile de functionare, timp de 30 de luni, pentru 80 de beneficiari, fara a se depasi costul maxim/beneficiar de 1.411 lei. Primaria Capitalei va acoperi eventualele cheltuieli de capital si pe cele care depasesc costul maxim acoperit de minister, precizeaza reprezentantii municipalitatii.

Caminul, care dispune de 43 de camere cu unul, doua sau trei paturi si are 40 angajati, ofera servicii de asistenta sociala, consiliere psihologica, ergoterapie si petrecere a timpului liber, asistenta medicala curenta, gazduire, hranire, ingrijire si igiena personala, siguranta si accesibilitate in comunitate, mai spun reprezentantii municipalitatii, scrie MEDIAFAX.

In fostul spital Caritas a fost deschis, tot luni, Centrul "La bunici", pentru ingrijirea si educatia timpurie a copiilor de pana in trei ani. "Prin acest centru, incercam sa avem grija de copiii ale caror mame vor sa mearga la serviciu. Si aici avem multe cereri, mai ales ca oferta de crese este foarte limitata", a spus primarul general Sorin Oprescu, la inaugurarea celor doua unitati.

Centrul "La bunici" poate gazdui 20 de copii, in intervalul 7.00-18.00 (15 locuri) sau 7.00-12.00 (cinci locuri).

"La bunici" este al cincilea centru pentru copiii de pana la trei ani deschis in cadrul proiectului "Mai multe centre de ingrijire pentru copilul tau, mai multe oportunitati de angajare pentru tine". Acesta este un program cofinantat din fonduri europene, in cadrul Fondului Social Europea.

Citeste si:
Sorin Oprescu nu va fi extrădat din Grecia. Fostul primar va rămâne...
Sorin Oprescu nu va fi...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.