Numarul alocatiilor pentru sustinerea familiei a scazut cu peste 450.000 in 2011, fata de 2010.

Reducerea se datoreaza economiilor facute prin eliminarea celor care primeau pe nedrept alocatiile. Prin eliminarea lor din program s-au economisit 488 de milioane de lei, relateaza MEDIAFAX.

Sulfina Barbu a declarat vineri ca in cele trei luni de mandat a descoperit ca ministrul Muncii in Romania trebuie sa fie primul gardian in fata populismului si demagogiei opozitiei.

"Pe acest minister se aduna toate populismele cu cresterea fara sustinere economica a punctului de pensie, cu acordarea de ajutoare sociale la nivel national, cu protejarea falselor persoane cu handicap sau a falsilor revolutionari. Anunt inca o data ca principala mea responsabilitate la ministerul Muncii este sa gestionez responsabil fondurile publice astfel incat sa aducem dreptate in sistem si doar cei cu adevarat vulnerabili sa primeasca ajutorul statului", a precizat Sulfina Barbu.

Ea a mai spus ca una dintre cele mai importante prioritati a fost continuarea reformei asistentei sociale, domeniu in care, in urma intensificarilor controalelor, s-au descoperit multe nereguli.

  • Se reevalueaza si dosarele persoanelor cu handicap

Ministrul a furnizat cateva cifre relevante dupa reevaluarea persoanelor de handicap, statistici valabile pentru judetele Hunedoara si Sibiu.

"Dintre 18.626 persoane cu handicap, 90,43 la suta erau incadrate in grad grav si accentuat. Din 180 de dosare verificate, 130 nu erau corect incadrate in gradul de handicap. La cele mai multe dintre aceste persoane sunt deja sistate prestatiile sociale iar DGAPSPC Huneodara are deja proces pe rol cu acesti beneficiari nelegitimi", a mai spus ministrul.

La Sibiu, in urma verificarilor s-a constatat ca din 430 persoane, 283 (adica 65%) au primit certificatul de incadrare in grad si tip de handicap in mod fraudulos, alte 83 persoane (19%) au fost incadrate cu un grad de handicap mai avansat decat in realitate si doar 69 persoane (16%) au primit certificatul de handicap in mod legal.

Citeste si:
Alocațiile copiilor se majorează începând de la 1 ianuarie 2023
Alocațiile copiilor se...

"La Sibiu este acum in lucru finalizarea anchetei, unde 1.600 de dosare vor fi reevaluate pana in ianuarie 2012, iar specialistii nostri estimeaza ca aproximativ 80 la suta au un grad ridicat de suspiciuni privind acordarea ilegala", a mai spus demnitarul.

Ea a mai adaugat ca in cazul verificarilor facute de Casa Nationala de Pensii, in urma revizuirii medicale periodice a pensionarilor de invalidate un numar de 6.894 de persoane au fost depensionate ca urmare a recuperarii capacitatii de munca. Astfel, din 626.783 de pensionari de invaliditate rezivuibili au fost verificati 584.542, iar dintre acestia 6.894 au fost depensionati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.