Veste bună pentru părinți și copii. Alocațiile copiilor vor fi majorate de la 1 ianuarie 2023.

Alocațiile copiilor se vor majora începând cu noul an

De la 1 ianuarie 2023, alocațiile copiilor vor fi majorate, prin urmare, aceștia vor primi mai mulți bani. Creșterea alocațiilor va fi făcută cu rata inflației, adică 5,1%. Mai exact, alocațiile copiilor se vor majora cu 12 lei.

La momentul actual, în România, copiii cu vârstele cuprinse între 2 și 18 ani, încasează de la stat o alocație în sumă de 243 de lei. Odată cu majorarea alocațiilor ce se va aplica din 1 ianuarie 2023, copiii vor primi lunar o alocație de 255 de lei. În ceea ce privește micuții cu vârsta cuprinsă între 0 și 2 ani, alocațiile se vor majora cu 30 de lei. Dacă în prezent statul oferă suma de 600 de lei alocație pentru copiii din această categorie, începând cu 1 ianuarie 2023 se vor oferi 630 de lei.

Scumpirile din ultimul an fac din ce în ce mai grea viața oamenilor. Practic aceștia încearcă din răsputeri să supraviețuiască cu salarii minime în fața prețurilor care nu mai încetinesc să crească.

Ajutor financiar pentru mamele cu nou-născuți de până la 3 luni

Ordonanţa de Urgenţă adoptată de Executiv prevede eliberarea unor tichete cu ajutorul cărora mamele bebelușilor vor putea procura tot necesarul pentru cei mici, începând de la scutece, articole sanitare şi medicale până la articole de vestimentaţie. De acest ajutor vor beneficia mamele care au bebeluși de până la 3 luni și care provin din familii vulnerabile. Despre acest lucru a anunțat anterior ministrul Familie, Gabriela Firea.

”Mamele care se află în situaţii de risc vor primi un ajutor financiar. Am susţinut acest proiect şi mă bucur că în şedinţa Senatului a fost votat pozitiv proiectul de lege prin care se acordă tichete sociale acestor mame”, anunţă ministrul pe Facebook.

Citeste si:
Kelemen Hunor: Vor fi bani la buget pentru pensii, alocații, pentru...
Kelemen Hunor: Vor fi bani la...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Noiembrie 2022 - 02 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.