Elevii si profesorii vor avea din anul scolar 2011-2012 legitimatii cu care vor ponta intrarea si iesirea din scoala, in timp ce toate absentele acestora vor fi raportate lunar la Ministerul Educatiei.

"Fiecare unitate de invatamant va avea propriul sistem de pontaj. Elevii vor avea legitimatii cu care vor ponta la intrarea si la iesirea din scoala. La fel si profesorii. Ministerul nu se ocupa de aceste legitimatii. Este un sistem de pontaj foarte simplu si foarte ieftin", a anuntat secretarul de stat Oana Badea, relateaza MEDIAFAX.

Masura face parte din strategia Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS) de reducere a absenteismului si a abandonului scolar, care stau la baza rezultatelor slabe la examenele nationale. [Cati elevi au luat BAC-ul in anul scolar 2010-2011?].

Ministrul a precizat ca directorii unitatilor de invatamant vor fi primii responsabili de aplicarea acestor masuri.

"Foaia de parcurs prevede masuri concrete care sa fie aplicate in cadrul fiecarei scoli, cu accent pe invatamantul liceal si profesional. Trebuie sa ne distantam de imaginea directorului-jupan cu spate politic si impreuna sa impunem imaginea directorilor apropiati de elevi si parinti, apropiati de nevoile comunitatii, care isi inteleg responsabilitatile uriase de pe umerii lor", a adaugat Funeriu.

Citeste si: Noul an scolar: Usor cosmetizat, dar la fel de sarac

Funeriu: Imnul national, obligatoriu pentru elevi


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.