Promovabilitatea la examenul de bacalaurat din anul scolar 2010-2011 pentru ambele sesiuni a fost de doar 53%.

  • 111.125 candidati au promovat testul national

"Vorbim de o promovabilitate de 53% ale ambelor sesiuni ale examenului de bacalaureat. Putem spune ca 111.125 de candidati au promovat bacalaureatul din anul scolar 2010-2011", a precizat ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, potrivit MEDIAFAX.

Intrebat cine este responsabil de rata scazuta de promovabilitate, ministrul a raspus ca este o responsabilitate colectiva, care trebuie asumata cu responsabilitate.

  • Funeriu: Vreau o Romanie cu fruntea sus si nu una cu mana intinsa

Potrivit ministrului, universitatile care vor avea dificultati cu privire la locurile neocupate din cauza numarului mare de candidati care nu au promovat bacalaureatul au mai multe solutii, una dintre ele fiind fuziunea.

Acesta a precizat ca disiparea resurselor prin finantarea universitatilor pentru programe neperformante a facut ca nicio institutie de invatamant superior sa nu intre in topurile internationale. [Care sunt cele mai bune universitati din lume?].

Cat despre candidatii care au fost respinsi la bacalaureat, acestia trebuie "sa-si urmeze cursul vietii asa cum si l-au asternut pana acum", a conchis ministrul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.