Patru politisti au intrat in greva foamei. Ministrul Traian Igas le-a recomandat sa renunte la aceasta forma de protest spunand ca se va incerca gasirea solutiilor pentru toate problemele.

ieri a avut loc o Intalnirea la Ministerul Administratiei si Internelor intre reprezentantii sindicalistilor si cei ai ministerului. Ministrul Traian Igas a declarat la final ca se incearca gasirea tuturor problemelor politistilor, inclusiv ca numarul disponibilizatilor sa fie cat mai mic. Totodata, Igas a anuntat ca angajatii care pleaca din sistem mai devreme de zece ani nu vor mai plati scolarizarea.


La randul lor, sindicalistii i-au cerut ministrului ca din Fondul de rezerva al Guvernului pentru situatii exceptionale sa se acorde o parte din bani astfel incat norma de hrana sa fie redusa cu o suma mai mica, acestia motivand solicitarea prin faptul ca Romania traverseaza o criza economica, iar MAI este intr-o situatie de exceptie, relateaza MEDIAFAX.

Politistii protesteaza de doua zile la sediul MAI, amenintand cu actiuni ample si cu faptul ca fiecare angajat va face plangere penala impotriva ministrului Traian Igas pentru abuz in serviciu in cazul deciziei de reducere a normei de hrana.

Protestele au fost declansate dupa ce norma de hrana a fost redusa, sindicalistii sustinand ca masura este ilegala. [Salarii taiate pentru zeci de mii de politisti].

  • Disponibilizarile incep in 30 de zile

Disponibilizarile din Ministerul Administratiei si Internelor vor incepe in aproximativ 30 de zile, a anuntat joia trecuta, ministrul Traian Igas, precizand ca dupa studierea si rectificarea organigramelor toate posturile vor fi scoase la concurs si ulterior ocupate.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.