Norma de hrana pentru angajatii din MAI va fi redusa cu aproximativ 550 lei. Sindicalistii ameninta cu proteste.

  • [UPDATE] Igas: Disponibilizarile din MAI incep in aproximativ 30 de zile. Posturile vor fi scoase la concurs

Disponibilizarile din Ministerul Administratiei si Internelor vor incepe in aproximativ 30 de zile, a anuntat astazi ministrul Traian Igas. Acesta a precizat ca de la investirea sa in functie a primit misiunea de a restructura, reorganiza si moderniza MAI, relateaza MEDIAFAX.

Igas a amintit ca bugetul pe anul 2011 obliga conducerea MAI sa recurga la restructurari, procesul fiind ingreunat de faptul ca legea privind unele masuri speciale necesare pentru incadrarea in bugetul aprobat al ministerului pe anul 2011 a fost respinsa in Parlament.

Acesta a adaugat ca pana vineri seara spera sa se incheie analiza organigramelor de personal, subliniind ca disponibilizarile vizeaza mai ales structurile suport si Aparatul central.

Igas a asigurat ca din luna iulie, respectiv de la inceputul trimestrului trei, angajatii MAI nu vor avea de suferit in ceea ce priveste salariile.

  • Sindicalistii din politie au fost anuntati astazi, printr-un document intocmit de Directia Financiara din cadrul MAI semnat de ministrul Traian Igas, ca norma de hrana va fi cu aproximativ 550 de lei, relateaza MEDIAFAX.

Ministerul Administratiei si Internelor motiveaza masura prin lipsa fondurilor pentru plata integrala a acestor venituri.

Liderul Pro Lex, Vasile Lincu, a facut referire la Legea 69/2010 care prevede ca MAI are obligatia, pentru a se incadra in buget, sa ajusteze sporurile facultative, care nu sunt in cuantum fix, respectiv salariul de merit si de execelenta. Liderul sindical a sustinut ca se vor da aceste salarii de merit si de excelenta in continuare.

Citeste si:
Răsturnare de situație! Afaceristul din Cluj și-ar fi înscenat...
Răsturnare de situație!...

Acesta a precizat ca un salariu de excelenta inseamna 50% din venitul salarial si este acordat pentru cinci la suta din personal, 90% dintre cei care-l incaseaza fiind sefi. Totodata, salariul de merit reprezinta 20 la suta din salariu si este platit pentru 30 la suta din efectiv.

In nota ministerului se arata ca diferenta oprita din norma de hrana va fi data la sfarsitul lunii iunie sau luna viitoare, insa este posibil ca acest lucru sa nu se intample, deoarece nu sunt fonduri.

In urma anuntului, sindicalistii anunta proteste. "Exista informatii si temeri ca oamenii vor inceta lucrul, pentru ca nu mai au motivare nici salariala, nici materiala, de niciun fel. Se incearca umilirea publiuca a politistului roman. Domnul Igas forteaza, iar orice lucru dus catre extrem produce un mare salt. Sa aiba grija de vrea sa faca cu Politia din aceasta tara, pentru ca oamenii nu mai suporta", a declarat consilierul juridic al SNPPC, Dumitru Coarna, potrivit Realitatea.

Citeste si:
Românii care au câștigat cei mai mulți bani în 2022. Doar 5 județe...
Românii care au câștigat cei...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.