Meteorologii au emis o avertizare Cod galben de ninsori si vant puternic, valabila de joi seara pana vineri seara, care va afecta Dobrogea si sudul Moldovei.

Vor fi afectate sase judete, respectiv Constanta, Tulcea, Calarasi, Ialomita, Braila si Galati, relateaza MEDIAFAX.

Potrivit meteorologilor, de joi seara de la ora 20.00 pana vineri seara la ora 18.00, in Dobrogea, Baragan si in sudul Moldovei va ninge, iar vantul sufla puternic, in rafale de 60 km/h.

In partea continentala a Dobrogei ninsorile vor fi mai consistente. Trecator, pe litoral vor fi si precipitatii mixte ce vor favoriza producerea de polei.

Noaptea trecuta a fost una dintre cele mai friguroase din aceasta iarna, mercurul termometrelor ajungand la -23 de grade, in special in zonele de munte, precum Balea Lac
.
Termometrele aratau, la ora 7:00, -23 grade la Stana de Vale, -19 grade la Miercurea Ciuc, -16 la Paltinis si Predeal, iar in Capitala se inregistrau -13 grade.

  • Trafic ingreunat din cauza zapezii

Centrul Infotrafic informeaza ca pe mai multe drumuri nationale circulatia se desfasoara in conditii de iarna, pe unele portiuni ale acestora stratul de zapada masurand cel mult trei centimetri.

Cele mai importante drumuri sunt:

• DN 13B, Praid - Bucin, judetul Harghita;
• DN67C Novaci - Ranca, in judetul Gorj;
• DN12C Gheorgheni - Lacu Rosu, in judetul Harghita;
• DN12 Tusnad - Gheorgheni, in judetul Harghita;
• DN76 si 79A, in zona Varfurile, judetul Arad;
• DN68 Caransebes - Hateg;
• DN73C Campulung - Curtea de Arges, in judetul Arges;
• DN75 Albac - Nucet;
• DN74 Zlatna - Abrud, in judetul Alba.

Totodata, ceata reduce vizibilitatea sub 50-100 de metri pe mai multe artere importante din judetele Vrancea, Galati, Braila.
In ultimele 24 ore, la nivel national au fost inregistrate 19 accidente grave, in urma carora doua persoane au murit, iar alte 21 au fost grav ranite, potrivit Realitatea Tv.

Conducatorilor auto le este recomandat ca inainte de a porni la drum sa pregateasca autovehiculele pentru circulatia in conditii de iarna si sa se informeze despre situatia traseului pe care urmeaza sa se deplaseze, accesand pagina de internet cnadnr.ro sau, pentru detalii, sa apeleze numarul de telefon 021/9360 (Comandamentul Central de Iarna).

Citeste si:
Tradiții și obiceiuri în Ajun de Crăciun: De sute de ani se...
Tradiții și obiceiuri în Ajun...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.