Noul sistem de acordare a concediilor medicale introdus anul acesta a dus la o diminuare de aproximativ 30% a numarului de certificate medicale eliberate in ultimele luni, fata de inceputul anului.

Totodata, daca pe toata perioada anului 2009 au fost eliberate peste 2 600 000 de certificate medicale, anul acesta, numarul este intr-o evidenta descrestere.Astfel,de la inceputul anului si pana in prezent au fost eliberate 713 436 certificate medicale, anunta Ministerul Sanatatii.

“Noile reguli impuse la acordarea concediului medical si eliberarea certificatelor medicale, produc efecte. Cind am gandit noul sistem am avut in vedere stoparea abuzurilor si eliberarea acestor documente exclusiv pentru cei aflati in nevoie si suferinta. In urma actiunilor noastre am inregistrat o diminuare destul de importanta a numarului certificatelor medicale, ceea ce inseamna ca pe acest domeniu existau unele abuzuri”
, a declarat ministrul Sanatatii CSEKE Attila.

  • Medicii, controlati "la sange"

In perioada mai-august, reprezentantii caselor de asigurari de sanatate au efectuat controale la un numar de peste 5300 de medici si 1500 de beneficiari de concedii medicale. In urma acestor actiuni, au fost sanctionati 792 de medici, fiind refuzate/amanate la plata aproximativ 300 de certificate, ca urmare a faptului ca beneficiarii nu au respectat legislatia si nu s-au aflat la domiciliu in perioada acceptata de control.

De asemenea, casele de asigurari de sanatate au reziliat 92 conventii incheiate cu medicii prescriptori pentru acordarea si eliberarea certificatelor de concediu medical. In cazul a 82 de medici au fost sesizate comisiile de disciplina ale Colegiului medicilor.

Citeste pe acelasi subiect:

Amenzi "grase" pentru concediile medicale ilegale

Zeci de romani prinsi in concediu medical "fals"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.