Minimum 100.000 de bugetari vor fi concediati pentru a respecta acordul cu FMI, a declarat joi ministrul Finantelor Sebastian Vladescu.

Cel putin 100.000 de bugetari trebuie disponibilizati, pentru a respecta acordul cu Fondul Monetar International, arata Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu.

"Avem in acordul cu FMI o cifra foarte clara care spune ca numarul personalului bugetar trebuie redus pentru anul viitor de la 1.360.000 la circa 1.290.000. Adica trebuie sa dam afara aproximativ 70.000 de oameni. Pentru ca salariile sa si creasca ar trebui dati afara 100.000 de oameni" a declarat Ministrul Finantelor pentru Antena 3.

Potrivit ministrului, disponibilizarile vor avea loc in urmatoarele 12 luni.

  • Cand vor fi taiate pensiile?

Salariile si pensiile vor fi taiate de la 1 iulie, a anuntat ministrul Finantelor Sebastian Vladescu. Astfel, primele efecte ale legii de reducere a salariilor bugetarilor cu 25%, si a pensiilor cu 15%, vor fi resimtite in luna august.

"Drepturile lunii iunie nu sunt afectate. Incepe reducerea cu luna iulie, care se plateste in luna august", a precizat Vladescu, relateaza NewsIn.

Potrivit acestuia, vor fi afectati de masura de reducere a salariilor doar angajatii care sunt platiti de la buget, nu si cei din companiile comerciale.

Pe de alta parte, Vladescu a dat asigurari ca nu se va ajunge la majorarea taxelor "cat timp nu vor exista evenimente dramatice in afara Romanei, iar cresterea economica va ramane in jurul valorii de zero la suta".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.