Stiind toate acestea, esti mai dispus sa iei totul mai usor, munca ca pe munca, nu ca pe un stil de viata, emotiile doar ca pe niste emotii ce pot fi utilizate constructiv. Esti pregatit sa lupti impotriva stresului?

Sigur, vrei sa traiesti mult si bine. Vrei sa-ti imbunatatesti calitatea vietii. Vrei sa oferi celor dragi o viata mai buna, mai confortabila. Vrei sa-ti arati tie insati ca se poate, ca iti poti depasi limitele, ca poti mai mult decat cred ceilalalti, mai mult decat crezi tu insati. De aceea, faci ceea ce faci, de aceea esti omul care esti.

Sigur, evenimentele din jurul tau te iau intotdeauna pe nepregatite. Nu poti anticipa reactiile celor din jurul tau. Nu le poti lasa sa nu te influenteze, la fel cum nu poti anticipa efectul pe care il produc asupra ta. Uneori, organismul inregistreaza anumite reactii in fata anumitor solicitari, incercand sa se adapteze noilor conditii si factori. Astfel, iti facem cunoscute, iti reamintim si iti prezentam cateva lucruri interesante despre stres.

  • Stiai ca...?

-Stresul este considerat a fi unul dintre cei mai de temut “ucigasi” ai omului modern, deoarece odata cronicizat, poate conduce la depresie, la cresterea tensiunii arteriale, la acutizarea durerilor in piept, la batai de inima neregulate, la pierderi de memorie in cazul diabeticilor, la marirea riscului de producere a unui atac de cord, la infertilitate, la declansarea migrenelor si a durerilor de cap, la slabirea sistemului imunitar, la anumite afectiuni precum gastrita sau ulcer, declansand totodata boli de temut precumAlzheimer sau cancer?

-Tranchilizantele si medicamentele antidepresive acopera un sfert din totalul retetelor prescrise anual in Statele Unite?

-Femeile sunt de cel putin doua ori mai predispuse decat barbatii de a dezvolta boli provocate de stres? In urma expunerii la evenimente si conditii cu un factor inalt de stres, exista o probabilitate mai mare decat in cazul femeilor ca persoanele de sex masculin sa dezvolte un comportament agresiv si violent sau dependente precum cea de alcool sau droguri?

-Conform unui studiu recent, cauzele principale care declanseaza stresul sunt legate de bani (59%), de munca – 59%, 53%-probleme de sanatate, 50%- evenimentele care au loc in lumea de astazi, 48%- starea de sanatate a membrilor familiei (sot, partener, copil), 41% -copii?

Cititi mai multe pe Garbo.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.