Ministrul Sanatatii, Attila Cseke, a declarat joi la Arad ca vor fi efectuate controale ce vor viza modul in care sunt acordate concediile medicale, in conditiile in care suma destinata platii acestora s-a dublat fata de 2006

Acesta are in vedere un set de masuri ce vizeaza acordarea concediilor medicale. In opinia ministrului, acordarea concediilor medicale a devenit un fenomen, iar printre cei care beneficiaza de acestea sunt si persoane care nu sunt bolnave.

“Suntem in analiza fenomenului acordarii concediilor medicale. Avem situatii si cazuri in care persoane aflate in concediu medical sunt in strainatate, ii vedeti pe strada sau lucrand pe campuri. Din acest punct de vedere trebuie luate masuri de inasprire a acordarii concediilor medicale, dar si masuri de control. Va trebui verificat daca persoana care a primit concediul medical este intr-adevar bolnava, cu angajamentul ca nu vor fi afectate persoanele care intr-adevar au suferit diverse afectiuni”, a declarat Attila Cseke, relateaza NewsIn.

Ministrul a afirmat ca anul trecut, din intreg fondul unic al asigurarilor de sanatate, care a fost de 16-17 miliarde lei, 923 de milioane de lei s-au folosit la plata concediilor medicale, adica, aproape 6 la suta din tot ceea ce inseamna finantarea serviciilor medicale din Romania. Fata de anul 2006, suma s-a dublat la nivel national, situatia fiind valabila pentru toate judetele tarii.

“Urmeaza sa se faca o analiza si apoi trebuie intervenit in aceasta problema”, sustine ministrul, adauigand faptul ca ar trebui luate masuri precum insprirea conditiilor de acordare, dar si a controalelor de stabilire daca concediul s-a dat pe buna dreptate sau nu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.