Social 5 August 2009 12:58
Fosta judecatoare Elena Turcu s-a prezentat astazi la Parchetul General pentru a i se aduce la cunostinta invinuirile in dosarul in care este cercetata pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice si parasirea locului accidentului.
Procurorii Parchetului General au decis infirmarea solutiei de neincepere a urmaririi penala (NUP) primita de fosta judecatoare Elena Turcu, de la Tribunalul Dambovita, dupa ce s-a constatat ca procurorul de caz nu a folosit toate probele existente la dosar. Procurorul sef al sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului General, Marius Iacob, a infirmat, pe 7 ianuarie, solutia de neincepere a urmaririi penale data in cazul fostei judecatoare surprinsa bauta la volan.

Printre motivele de redeschidere a dosarului s-a aflat si faptul ca procurorul de caz nu s-a pronuntat si in privinta acuzatiei de parasire a locului accidentului. Totodata, in motivarea solutiei de redeschidere a dosarului, seful Sectiei a II-a de urmarire penala din cadrul Parchetului General, procurorul Marius Iacob, si-a insusit concluziile avocatei celor trei politisti, Mariana Stefan, care a aratat ca probele de sange ridicate de la judecatoare ar fi fost luate in mod legal.

Procurorul Iacob a aratat ca NUP-ul dat initial in cazul Turcu a fost infirmat, deoarece anchetatorul care s-a ocupat de caz nu ar fi folosit toate probele existente la dosar. "Solutia initiala a fost nelegala, pentru ca nu s-au folosit toate probele. Judecatoarei i s-a descoperit o concentratie de alcool in sange de 1 la mie, dar procurorul de caz nu a verificat la Institutul National de Medicina Legala posibilitatea vicierii rezultatului, in cazul in care s-a folosit o trusa mai veche de recoltare a probelor", a declarat, pentru NewsIn, in data de 7 ianuarie, procurorul Marius Iacob.


REALITATEA.NET - Noi dezvăluiri în cazul judecătoarei Elena Turcu vs. poliţiştii de la Rutieră


Basescu: Si judecatorii mai incalca legea

Judecatoarea Elena Turcu, acuzata ca ar fi condus sub influenta alcoolului, cere pensionarea

Judecatoare scapata de alcoolemie de colegi magistrati


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.