Trei politisti au anchetat-o, in anul 2007, pe Elena Turcu, pe motiv ca aceasta ar fi fost surprinsa sub influenta bauturilor alcoolice dupa ce a produs un accident rutier. Cei trei au fost dati in judecata de aceasta pe motiv de retinere abuziva, cercetare abuziva si abuz in serviciu.

La sfarsitul anului 2007, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti a decis neinceperea urmaririi penale fata de politisti. Judecatorul a facut recurs, iar, pe 17 iunie, Curtea de Apel Pitesti a admis plangerea penala a acesteia.

Cei trei politisti care i-au intocmit dosar penal judecatoarei au fost chemati pe 1 iulie in instanta in calitate de inculpati. Inalta Curte de Casatie si Justitie a aprobat, in august 2008, cererea de stramutare facuta de cei trei politisti in procesul lor cu judecatoarea Elena Turcu, mutand dosarul de la Tribunalul Dambovita la Curtea de Apel Brasov.

Politistii Marius Marin, Sorin Constantin Mutu si Alexandru Mihai Simion au fost dati in judecata de Elena Turcu pentru cercetare abuziva.

In luna iulie, Inspectoratul General al Politiei Romane a precizat ca ii sustine pe cei trei politisti care au fost chemati in instanta de judecatorul Elena Turcu.