Social 28 Mai 2009 00:05
Romania figureaza, de ieri, pe lista tarilor in care a fost confirmat virusul gripei porcine, A/H1N1. Specialistii de la Institutul "Cantacuzino", din Bucuresti, au confirmat, ieri, prezenta virusului la o femeie de 30 de ani, venita de la New York in urma cu cateva zile. Tatal femeii si unul dintre copiii acesteia sunt suspecti, la randul lor, de infectarea cu virusulul H1N1, potrivit rezultatelor primului set de analize.

"Este vorba despre copilul in varsta de un an si jumatate. Acesta si bunicul sau au fost dusi inapoi la Institutul <Matei Bals>, unde li se vor face noi teste in vederea confirmarii infectarii. Starea lor este buna in acest moment", a precizat miercuri seara, pentru NewsIn, consilierul ministrului Sanatatii, Geza Molnar.

Femeia de 30 de ani, cei doi copii si tatal acesteia fusesera externati, miercuri dupa-amiaza, de la "Matei Bals", si urmau sa fie sub supraveghere medicala la domiciliu. Femeia, rezidenta in Statele Unite ale Americii, a venit in Romania de la New York pe 23 mai, dupa ce a facut escala la Paris.

Femeia diagnosticata cu noua gripa a fost externata de la Institutul "Matei Bals", impreuna cu rudele sale, insa va continua sa ramana sub supraveghere medicala, la domiciliu, a anuntat, miercuri, directorul institutului, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel.

"Ea are o forma usoara de boala si nu mai prezinta acum riscul de a raspandi virusul. Pacienta s-a prezentat la medic intr-o faza terminala, in care virusul a fost eliminat si nu mai poate infecta si alte persoane. Femeia se simte foarte bine acum, iar cei doi copii nu prezinta niciun simptom de gripa noua. In cazul unor simptome, copilul in cauza va fi adus la institut imediat", a precizat, pentru NewsIn, directorul institutului.

Mai multe detalii despre primul caz confirmat de gripa porcina din Romania gasiti aici


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.