La Centrul National al Dansului Bucuresti isi lasa "Amprenta" coregraful Cosmin Manolescu. Programul curatorial lui Cosmin Manolescu se desfasura intre 14 - 30 noiembrie si este pus sub semnul dialogului.

"... Cred ca in acest moment dialogul este necesar si esential pentru dezvoltarea dansului in Romania si pentru crearea unei comunitati solidare si puternice. De aceea, “Amprenta” pe care o propun artistilor, publicului si criticilor de dans este una dedicata DIALOGULUI. Unui dialog sincer, fara prejudecati si resentimente, intre artisti si public, intre artisti si criticii de dans, intre artisti si artisti, intre finantatori si operatori culturali. O amprenta cu spectacole, filme de dans, discutii informale, proiecte experimentale si, in final, cu masa rotunda Ce ne place, Ce sustinem, Ce difuzam, Ce incurajam si de ce ?", propune Cosmin Manolescu.

Generat de aceeasi nevoie a dialogului, proiectul lui Manolescu a debutat cu evenimentul “Showcase 2008. Selectia de toamna”, pus sub semnul competitiei, care in ultimele zile a incins de emotii pe tinerii coregrafi romani, colabolatori ai Centrului National al Dansului Bucuresti.

“Showcase 2008. Selectia de toamna” prezinta spectacolele inca neterminate, inca in stare de concept, in fata unui juriu format din experti francezi in domeniu. Juriul alege cele mai bune proiecte propuse de coregrafii romani, miza fiind participarea la Festivalul “Invitation Dans.RO 2009” si in acelasi timp selectia pentru participari la festivaluri internationale din Europa si SUA.

“Invitation Dans.RO 2009” se va desfasura la Bucuresti, intre 5 si 7 iunie 2009, iar scopul principal al festivalului este promovarea dansului contemporan romanesc prin intermediul retelelor importante de programatori din Europa si Statele Unite ale Americii.

Dupa ce zilele acestea, tinerii coregrafi si-au prezentat proiectele in cadrul "Showcase 2008", programul curatorial "Amprenta Cosmin Manolescu" continua cu urmatoarele evenimente:

  • 22 si 23 noiembrie, CNDB, Sala Ronda, ora 20.00 “Supersomething” – work in progress Conceptie si directie artistica: Cosmin Manolescu

  • 27 noiembrie, CNDB, Sala Ronda, ora 20.00 “C de la B’’ (film de dans) Regia si coregrafia: Alain Platel

  • 29 noiembrie, CNDB, Sala Ronda, ora 20.00 “Dreams.land’’ Coregrafia : Cosmin Manolescu

  • 30 noiembrie, CNDB, Mediateca, ora 11.00 – 18.00 ‘’Ce ne place, Ce sustinem, Ce difuzam, Ce incurajam si de ce?’’ – masa rotunda O privire critica asupra dansului contemporan romanesc, cu participarea criticilor de dans: Liana Tugearu, Mihaela Michailov, Gina Serbanescu, Anca Rotescu, Iulia Popovici

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.