Persoanele predispuse la obezitate pot fi identificate printr-un simplu test de sange, care masoara reactia trigliceridelor din sange la o masa bogata in alimente grase, potrivit cercetatorilor de la Monell Chemical Senses din Philadephia, informeaza presa americana de specialitate

Trigliceridele reprezinta depozitul de resurse energetice al organismului uman si se gasesc sub forma de grasimi atat in tesutul adipos, cat si in celelalte tesuturi.

Raspandirea tot mai mare a obezitatii in lume este cauzata de genele fiecarui individ, dar si de o alimentatie bogata in grasimi si carbohidrati.

In cadrul studiului, cercetatorii americani au masurat vulnerabilitatea soarecilor de laborator la o dieta bogata in grasimi si la obezitate, masurandu-le cresterea nivelului de trigliceride din sange, dupa o singura masa. Apoi, soarecii au primit, timp de patru saptamani, o masa bogata in grasimi.

Cercetatorii au anticipat care soareci vor deveni obezi dupa cele patru saptamani, prin examinarea raspunsului metabolic la o singura masa bogata in grasimi. Astfel, cu cat este mai mica schimbarea nivelului de trigliceride, cu atat mai mare va fi cresterea in greutate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.