"Conform intelegerilor dintre Rectorat si reprezentantii Vaticanului, in ziua de 19 noiembrie 2008, Papa Benedict al XVI-lea primeste in audienta un grup de profesori si studenti din Universitatea Babes-Bolyai. Pentru Universitatea Babes-Bolyai audienta este prilej de a reafirma anvergura ecumenismului in universitatea cu cea mai complexa organizare a studiilor teologice din Europa; de a prezenta traducerile din opera lui Joseph Ratzinger, efectuate in catedrele Universitatii Babes-Bolyai, in romana la Cluj si Blaj, si in maghiara, la Alba Iulia; de a face cunoscute preocuparile profesorilor clujeni pentru o noua relatie intre stiinta, religie, filosofie", se arata intr-un comunicat de presa al UBB.

Universitatea Babes-Bolyai a acordat, in 2005, titlul de Doctor Honoris Causa cardinalului Joseph Ratzinger, devenit Papa Benedict al XVI-lea, pentru opera sa filosofica si teologica de importanta istorica universala.

Potrivit documentului mentionat, in cadrul audientei, Rectorul UBB, Andrei Marga, Presedintele Consiliului Academic, Serban Agachi, precum si decanii facultatilor de teologie (Teologie Ortodoxa; Teologie Greco-Catolica; Teologie Romano-Catolica; Teologie Reformata) si directorul Studiilor Iudaice vor prezenta actiunile majore ale Universitatii Babes-Bolyai.

Totodata, corul reunit al facultatilor de teologie din UBB va prezenta un moment muzical religios. Grupul de 50 de persoane participa si la reuniunea de la Universitatea La Sapienza.