Social 28 August 2008 12:24
Toate femeile intre 25 si 64 de ani vor primi invitatii pentru a-si face, gratuit, analizele de depistare a cancerului de col uterin, potrivit masurilor de continuare a Programului National de Evaluarea a Starii de Sanatate a Populatiei, a anuntat, astazi, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu

"In decurs de trei ani, toate femeile din acest interval de varsta vor putea sa-si faca screening-ul necesar", a spus Nicolaescu.

Ministrul Sanatatii a mai mentionat ca Programul National de Evaluarea a Starii de Sanatate a Populatiei va continua pana in decembrie, pentru a da posibilitatea tuturor cetatenilor sa-si faca, gratuit, analizele medicale. "Datorita acestui program, oamenii au devenit mai receptivi cu privire la necesitatea controlului medical periodic si, implicit, mai atenti cu propria lor stare de sanatate", a precizat Nicolaescu.

In primul an al Programului National de Evaluarea a Starii de Sanatate a Populatiei, demarat in aprilie 2007, si-au facut analizele 11.104.655 de persoane, adica peste 55% dintre cei care au primit taloane lansate in acest scop. Potrivit ministrului Nicolaescu, peste patru milioane de persoane din randul celor care si-au facut investigatiile prezinta risc de imbolnavire, cele mai multe fiind din judetele Cluj, Ilfov si Sibiu.

Programul National privind Evaluarea Starii Nationale de Sanatate a Populatiei in Asistenta Medicala Primara a inceput in aprilie 2007 si are ca obiectiv principal evaluarea factorilor de risc, mai exact a bolilor la care populatia este cel mai expusa.

Pentru mai multe detalii despre vaccinul contra cancerului de col uterin click aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.