"Mi-am dat demisia de fric, crezând c de la PRM nu mai pot iei parlamentar", a precizat el, invocând sondajele de opinie fcute publice recent i care plaseaz PRM sub pragul electoral de 5%, informeaza Realitatea TV.

Deputatul Dumitru Dragomir a declarat pentru NewsIn ca a demisionat din PRM pentru a se alatura PD-L formatiune din partea careia va candida la alegerile parlamentare intr-un colegiu din Olt sau din Moldova.

"Mi-aleg un colegiu din tara. Vreau sa ma mut cu familia in Moldova si batranetile sa le am acolo sau am alta propunere, unde cred ca iau peste 70%, in judetul Olt. Indiferent cu cine concurez in judet iau peste 70%", a afirmat Dumitru Dragomir.

Intrebat daca prefera un anumit judet in Moldova, presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal a afirmat: "astept deocamdata o confirmare din partea unui lider PD-L".

Fostul deputat PRM a precizat ca nu l-a informat asupra deciziei sale pe presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, despre care a spus ca "n-a binevoit sa vorbeasca cu mine de aproape un an". Dumitru Dragomir a mentionat ca saptamana viitoare va avea raspunsul final in privinta colegiului unde va candida.

"Sondajele arata ce arata despre PRM si eu am afinitate vizavi de sefii PD-L, dar si de partid pentru ca este puternic", si-a motivat Dragomir demisia din PRM si inscrierea in randul democrat-liberalilor. El nu a vrut sa precizeze cu cine si-a negociat venirea in tabara democrat-liberalilor.

Dumitru Dragomir, ales in 2004 deputat PRM in circumscriptia Valcea, nu este singurul parlamentar peremist care a parasit formatiunea condusa de Corneliu Vadim Tudor. De la inceputul legislaturii, PRM a pierdut 30 de parlamentari, 25 dintre deputati si cinci senatori alegand sa se indrepte catre un alt partid, in majoritate catre PD-L sau PC, sau sa ramana independenti.

Dintre cei 25 de deputati care au parasit grupul PRM, zece au ales sa faca parte din grupul PD-L, doi au mers la PSD, patru la PC si noua sunt independenti. Doi dintre senatorii care au plecat din PRM au ales sa intre in randurile liberalilor.

Ultimul dintre deputatii care au ales sa plece din PRM a fost Gelil Eserghep, un apropiat al presedintelui Corneliu Vadim Tudor, care a demisionat pe 30 iulie din partid in timpul sedintei Comitetului Director al formatiunii.

In decembrie 2007 si deputatul Olguta Vasilescu, fost presedinte al Comisiei pentru educatie a parasit PRM alegand sa se inscrie in PSD. "Aceia care jubileaza ca din PRM sunt exclusi or dezerteaza unii parlamentari habar n-au ce fel de caracter am eu: pur si simplu, eu ma bucur ca scap de lichele! N-am sa dau nume, fiindca nu merita atentia mea", a declarat ulterior acestei demisii liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor.

De asemenea, unii dintre cei alesi pe listele PRM au fost exclusi din partid in urma unor scandaluri. Este vorba, printre altii, de Corneliu Ciontu si Anghel Stanciu care, in 2005, au fost acuzati ca incearca anexarea PRM la PSD, in conditiile in care C.V. Tudor se retrasese temporar de la conducerea partidului in fruntea caruia il instalase pe Ciontu.

Un alt scandal, in 2007, cu unul dintre cei mai fideli oameni ai partidului. Conducerea PRM a anuntat, pe 26 noiembrie 2007, excluderea a deputatului Daniela Buruiana-Aprodu. Cu acea ocazie, Buruiana a fost acuzata de "comportament aberant", care ar fi culminat "cu dispretul cu care aceasta persoana i-a tratat pe alegatorii judetului Braila, care au trimis-o in Parlament, dar care n-au vazut-o la fata, de 3 ani, in circumscriptie".

Cinci dintre senatorii PRM au parasit partidul, Mihail Lupoi si Viorel Duca Senior indreptandu-se catre liberali, in timp ce Dorel Onaca, Claudiu Tanasescu si Ioan Corodan au ales sa-si continue mandatele independent.