Deputatul PSD Iulian Iancu acuza "incompetenta" actualului Executiv in ce priveste zonele inundate, el afirmand ca Executivul nu avea de ce sa fie "luat pe nepregatite" in conditiile in care fenomenele meteorologice cu impact grav au loc in fiecare an, din cauza schimbarilor climatice.

"Din pacate iata, numai prin suferinta putem intelege dimensiunea materiala si umana a incompetentei actualului Executiv. As vrea sa subliniez faptul ca aceste evenimente, fenomene metereologice cu impact deosebit de grav cu consecinte materiale si umane sunt ciclice. Ele au devenit, din pacate, o obisnuinta, pentru ca sunt o consecinta a schimbarilor climatice", a sustinut, duminica, intr-o conferinta de presa, deputatul PSD Iulian Iancu.

"Guvernul nu putea sa spuna sau nu putea sa invoce vreo secunda faptul ca nu a avut la cunostinta ca in momentul de fata ne confruntam cu fenomene meteorologice atipice cu impact direct asupra vietii ecomomice si asupra vietii oamenilor", a adaugat social-democratul. Iancu a criticat si faptul ca premierul Tariceanu a solicitat o "radiografie a momentului" privind inundatiile, avand in vedere ca Executivul nu a prezentat opiniei publice, pana in momentul de fata, radiografia masurilor intreprinse ca urmare a efectelor inundatiilor din anul 2005.

"Sa ne reamintim ca atunci (in 2005-n.r.) chiar a invocat faptul ca nu-si da demisia tocmai datorita inundatiilor, ori observam ca la data respectiva s-a invocat public faptul ca se va contacta un credit in valoare de 800 de milioane de euro de la Banca Europeana de Investitii. Comisia Europeana fost dispusa sa realoce o parte din fonduri de pe fondurile SAPARD, ISPA, PHARE tocmai pentru sustinerea infrastructurii, reparatiile de poduri, de insfrastructura rutiera si in special amenajarea cursurilor hidrologice si a marilor acumulari de apa in zonele de amonte. Care este radiografia momentului astazi a acestor masuri cand cu totii am putut observa in direct la una din televiziuni", s-a intrebat retoric deputatul PSD.

Premierul Tariceanu s-a deplasat duminica in nordul Moldovei pentru a vizita zonele afectate de inundatii si modul in care sunt aplicate masurile de interventie dispuse in cadrul unei sedinte a Comitetului pentru Situatii de Urgenta, ce a fost convocat in cursul diminetii, la Palatul Victoria.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.