Elena Basescu a precizat, marti, la Bruxelles, ca nu va candida la toamna pentru un mandat de parlamentar, intrucat considera ca nu are suficienta experienta in politica.

"Nu voi candida la alegerile din toamna. Consider ca mai am nevoie sa mai acumulez experienta", a precizat fiica presedintelui. Secretarul general al organizatiei de tineret a PD-L a participat marti la sedinta Colegiului Director al acestui for, ce s-a desfasurat la Bruxelles.

Precizarea survine pe fondul unor informatii legate de o posibila candidatura a Elenei Basescu la Parlament.

In aprilie, la Congresul Studentilor din Romania, Traian Basescu afirma ca legislatura 2004-2008 a fost o lectie care i-a aratat ca tinerii din politica trebuie sa aiba si experienta de viata. El mai declara ca si fiicei sale i-a recomandat in nenumarate randuri sa nu se apuce de politica inainte de a deveni un bun profesionist.

Fiica cea mica a presedintelui, Elena Basescu, declara la sfarsitul lui 2007 ca doreste sa candideze pentru un mandat de deputat. Presedintele Traian Basescu a declarat tot in 2007 ca nu o incurajeaza in acest moment pe Elena, pe drumul spre Parlament, seful statului considerand ca aceasta ar trebui sa obtina mai multa experienta intr-un post de consilier. Intre timp, Elena Basescu a devenit secretar al organizatiei de tineret a PD-L, dar si tinta criticilor unor partide si ziare, care au acuzat formatiunea de nepotism, acuzatii carora le-a dat replica insusi presedintele. Acesta a afirmat ca de fapt tinta atacurilor la adresa fiicei sale este el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.