Numele "Basescu" este mentionat in dosarul lui Puiu Popoviciu. Omul de afaceri anchetat pentru fapte de coruptie se lauda ca Traian Basescu i-ar fi dator dupa ce acesta l-ar fi ajutat pe presedinte sa scape de dosarul "Flota".

Potrivit realitatea.net, Curtea de Apel Bucuresti reda, in decizia in care a respins propunerea de arestare facuta pe numele lui Popoviciu, o convorbire in care se arata ca omul de afaceri ar fi vorbit cu presedintele Traian Basescu.

Puiu Popoviciu: Am un amic pe care...dintr-un anumit joc de...cred ca stie Cornel istoria. L-am scapat de puscarie, de arestare. Trebuia sa fie arestat pe nouasprezece iulie, 2004, sub influenta lui Nastase ...TRAIAN BASESCU
Serban Cornel: TRAIAN BASESCU!
Puiu Popoviciu: De aia ma bag, EU l-am scapat!
Ion Motoc: Dosarul Flota!
Puiu Popoviciu: Avand o relatie foarte apropiata la vremea aia cu Talpes, nu stiu ce... Treaba...el stie foarte bine! Eu l-am anuntat, ca i-am dat vestea. A...din cauza acestui subiect...eu am fost la el ultima data, desi cu membrii familiei lui m-am vazut destul de des si am o relatie foarte buna. Chiar jenant, aia mare...
Serban Cornel: ...da
Puiu Popoviciu: Ioana imi spune "sarut-mana" are si ea o varsta, e mai mare ca fiica-mea. Nu-s popa!
Puiu Popoviciu: Cand m-am dus la el in noiembrie, anul trecut si am stat..relatia-i foarte misto, repet! Bem un whisky, nu stiu ce...Am stat la birou doua ore si jumatate de... Dupa douazeci de minute statea la birou, eu in fata, pe unu din cele doua scaune, dupa vreo douazeci de minute de discutii, asa, a spus: Bei un whisky? "Dom'le, daca-i gratis si-i cu gheata, da, da!"

Administratia Prezidentiala a emis un comunicat de presa in care precizeaza ca presedintele Traian Basescu nu a avut niciodata "intrevederi si convorbiri private" cu Popoviciu.

Comunicatul emis de purtatorul de cuvant al presedintelui, Bogdan Oprea:

"Referitor la informatiile vehiculate de presa cu privire la interceptarea unor discutii ale domnului Gabriel-Aurel Popoviciu in care face referire la presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, interceptari incluse intr-un dosar aflat spre solutionare, in prezent, la Curtea de Apel din Bucuresti, Administratia Prezidentiala face urmatoarele precizari:

(1) - domnul presedinte Traian Basescu nu a avut niciodata intrevederi si convorbiri private cu domnul Gabriel-Aurel Popoviciu, singurele momente care ar fi putut prilejui un eventual contact direct fiind reuniunile publice la care a luat parte si domnul presedinte Traian Basescu;

Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...

(2) - presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, respinge afirmatiile domnului Gabriel-Aurel Popoviciu, asa cum reies din interceptarile mentionate, si le considera nepermise si regretabile inventii si incercari ale unei persoane de a se folosi de numele domniei sale in vederea obtinerii unor favoruri (asa cum, de-a lungul timpului, au facut si alte persoane)."


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.